Daisypath - Friendship

Friday, August 23, 2013

Talam dua muka..

Hari Jumaat.. hari terakhir bekerja dlm mggu nie... dan juga hari en boyfie balik dari belayar..spttnye ak happy..  tapi bertukar menjadi sedih.,. benci.. menyampah.. meluat.. fed up!!! dan sekutunya.. dalam sekelip mata je mud boleh berubah.. ni sbb2.. kadang2 mulut2 yg menyampai.. mulut yg ske bercakap psl org lain.. aku seorang yang x amik kesah sbenanyer.. tapi bile dah berkali2 dan bercerita pada org lain.. ak mule la rase x ske.. tlg la jgn jadi talam dua muka.. depan.. baik nak mampos.. blkg kite cite mcm2.. sorry la ye. ak ni mmg seorg yg sgt kecoh.. tp nk ckp psl  korg kt blkg mmg ak x ske la... huhu.. seriously ak benci keje sebumbung ngn pmpn.. sbb pmpn ni jnis ske mengata org pdhl kau bukan perfect mne pun.. bjet bgus jer.yg lagi sorang tu lagi la.. bab2 nk memanaskan org.. nyamuk kan org.. mmg ckup ske.. byk complain.. pdhl kau sendiri kne mark ngn big boss.,sblom2 nie ak keje bawah sebumbung ngn laki ok jer. xde masalah pun..tapi.. nsb baik la ak de sorg akak lagi yang baik kt cni,wpun die yg sll mnyampai ape yg dorg2 nie ckp. , tp dgn die je la tmpt ak mngadu.. die je yg wat ak boleh bernafas duduk kt cni.. hopefully big boss tukarkan aku bekerja di bawah akak aku seperti rancangan asal.. kalo x.. mmg ak akn fuck off secara berterusan je la.. kau kje la sorg2 kau.. kau bg keje ak buat.. x pun.. ak wat tugas luar je,. ak sggup penat bawa datin dr ngadap muke kau yg ntah ape2 tu.. huhuhu...

Saturday, August 17, 2013

Tunggu dan terus menunggu..

Rindu pada budak yang rajin melayan karenah saya.. aiyoo... ni baru hari pertama. belayar nyer seminggu.de lg 6 hari..xde coverage.. xde whatsapp.. xde calling2.. xde v/call..  cepat la balik.. saya merindui awk..kadang2 gamba2 kite ni yang wat saya merindui awk sgt2... minggu depan saya dah start cbuk study utk Exam Kapt ke Mej.. so.. xde la rase sunyi sangat.. saya tunggu awk balik k..semoga awk pergi dan balik dengan selamat.. ilysm. =)


Aku dah dirisik wei..

Perkenalan dengan insan yang bernama Muhammad Fauzi bin Jamaludin sekarang bertambah serius apabila family die dtg hantar cincin sbg tanda hari raya yang lepas. semuanya tanpa dirancang..kami hanya merancang untuk sesi perkenalan antara parents kami berdua tapi tak sangka ia menjadi sesuatu yang serius bila ayah si pojie pagi2 la kol ak menyatakan hasrat nya utk membawa cincin sbg tanda. alhamdulillah.. mak bapa ak sudi menerima hubungan ini.. dan merestuinye. wpun itu adalah hari pertama mereka melihat poji dan fam poji melihat aku.. mereka masing2 suka.. aku bahagia dengan hubungan ini wpun pada asalnye aku hanyalah menganggap hubungan ini hanyalah untuk perkenalan yang main2.. saja2 untuk mengisi masa sunyi aku.. hehe.. jgn mara ye syg.. die bukanlah sempurna utk ak.. dan ak bukanlah sempurna untuk dia.. tp ak harap kami akan saling melengkapi.. aku terlmpau byk kekurangan berbanding wanita yang lain.dia tetap menerima aku se adanya.. ak berharap hubungan ini berkekalan dan apa yang dirancang akan berjalan mengikut hendakNya.. selagi cincin ini tersarung dijari aku.. selagi itu aku setia menunggu kamu wahai Mr Fauzi.. =)


Bakal Sarjana Muda.. =)

Hey .. setelah sekian lama.. arini tergerak hati nak post sumthing kat cni.. Alhamdulillah ,. hari ni ak dah sah jadi pelajar UITM.. haha. poyo x.. ?? wpun hati sebenarnya malas nk blaja.. xde hati nk blaja. dah kerja hampir 4 tahun. bersenang lenang kt pjbt. nk kne hadap assignment bagai.. omg!! mcm ne la ak nk harungi. pembelajaran selama 4 tahun.. uwaaaa !!!! pening2.. huhu.. akan ku gigh kan jgak tamatkan ijazah nie.. hopefully Mak ngn Abah dapat tgk ak konvo nnt.. iallah.. sbb ak tau dorg nk tgk ak dgn segulung ijazah.. fuh!! mcm dramatik plak.. hehe.. tapi tadi taklimat dr pihak UITM. sumpah. 1 ape pun ak x faham.. dah la buat dalam makmal komp. de tenet lak tu. ofkos la ak ngadap FB je.. haha..tapi yg ak x ske. de sorg skod ak nie.. die amik same kos aku ngn ak. benci gile die !! sgt annoying !! nak je ak gtau die.. boleh x wat x knal ak jer. ?? hello .. jgn arap la ak nk tlg kau wat assignment kau. ak bkn kuli batak kau.. dan jgn arap ak nk tlg kau apa2...org mcm kau x layak di tlg pun. maaf la.. kite bukan kadet lagi kau nak arah ak ape2.. dan 1 agy xyah nk berlagak la stakat naik kete vios,, pkai iphone 5.. ak pun mampu tp ak x minat. ak lebih ske ido secara besederhana.. dah la mls ak nk pk psl budak yg ntah ape2 tu.. ok.. Salmi Chaiyok2!!! Hopefully semuanya berjalan dengan lancar dan tamat pengajian dengan cemerlang.. chewah !!! :)