Daisypath - Friendship

Monday, October 29, 2012

Hari Raya Aidiladha tahun 2012

Sambutan Hari Raya AidilAdha.. wah.. taun ni btol2 raye nie. Abeh sume umah sdare mare ak g lawat.. haha.. ok. Bohong je.. kalo nk ikot.. kalo nak lawat sume.. 2mggu pun x ckup tau.. ni kali pertama ak drve dalam 1 jangka masa yg lama.. sumpah penat sbenanyer drve nie.. wpun org kate alah..bkn wat kje trok pun.. tp serius r.. sgt penat.. ak drve dr Melaka balik Perak memakan masa 6jam.. disebabkan keadaan jalan yang byk keta.. dan ditambah plak dengan hujan lagi.. oh tidak!!!. Perjalanan yg sgt lama. Dan drve alone sgt la bosan.. smpai je Perak.. ak rehat sejam.. dan bawa Mak ngn Abah g ke Kedah plak.. perjalanan yg memakan masa 5jam.. kete byk jgak.. lagi2 ikot jalan yg mnyampahkan Pantai Remis..jalan 1 lane dan byk lori.. + hujan lak tu.. tp sewaktu otw ke kedah. Ak sempat jadi artis kjap.. so..lpas ni standby rm300 utk byr photographer yg x bertauliah tu.. huhuhu…tapi perjalanan sgt lah berbaloi.. bile smpai2 je.. adik Afeef x tdo lagi.. tgk die snyum je..dah mampu buat ak cair.. ilang abeh sume penat.. sgt2 la rndu kt die.. smpai waktu nak balik pun rase sayu je hati nk tinggal kan die..  ;( 

Dulu waktu kecik2.. abah yg sll drve.. bawa ktowg kmane sje ktowg nk g.. balik kg.. makan angin.. tp skrg turn ak lak drve utk abah.. nek keta ak sndri.. mgkn org lain pk.. ala. Biase la tu.. normal la.. tp bg ak. Ianya sgt2 bermakna.. ak masih diberi pluang utk membalas jasa mereka wpun sbenanyer jasa Mak ngn Abah mmg smpai bila2 pun x kan terbalas.. aku bersyukur.. at least ak dapat berkhidmat utk mak ngn abah.. itu sudah dapat memberikan ak satu kepuasan dalam idop.. 

Mase itu sll mencumburui kita kan… 3hari bercuti berlalu dgn begitu pantas.. tup2.. cuti pun dah abeh.. perlu drve blk ke Perak dan Melaka.. tp perjalanan balik ke Perak sgt la lancar.. dan ak terpakse bngun se awl 6 pagi .. sbb abah de appointment Dialisis jam 11.. tp ak hanya amik masa 3 jam je utk smpai Perak..jalan sgt lengang sbb awl pagi agy kan.. tp nak balik ke Melaka.. memakan masa 7jam.. OMG.. sgt penat.. jalan jem.. kdg2 ak x fhm ape yg menyebabkan jem..  kdg2 sbb sebuah keta rosak je.. tu pun rosak di bahu jalan.. tapi jem die bagai nak rak.. elok lpas kereta rosak tu.. jalan terus lancar jer.. huhu. Tu yg wat ak bertambah fed up…. Ade yg ikot emergency lane…  tu sume sikap masing2.. sume pntg kan diri sndri jer.. tapi xper la.. Alhamdulillah.. ak selamat sampai jgak.. dan berakhir sudah sambutan Hari Raya Aidiladha utk taun nie..  =)




Tuesday, October 23, 2012

Isnin yg C.E.R.I.A

Harini mud ak sgt baik.. sume keje awl2 lagi dah settle,.. so.. leyh la curik mase update blog nie jap.. Ce teka ?? smlm adalah hari yg plg hepi sbb allah dah makbulkan doa aku .. weeeeee.. dah 7 bulan ak tgu..alhamdulillah.. akhirnya doa aku tercapai jgak smlm.. ptt la 3 hari yg lpas ak mimpi kawan ak nie.. nk cntc tp xtau num.. ktorg dah lost cntc.. tibe2 die msg ak. mybe die bawu dpt tahu ak bawu pakai Kapt kot.. just ucapan tahniah.. tp ape yg ak hepi.. ak dapat cntc balik ngn besfrenz ak nie.. Alhamdulillah.. hopefully persahabatan ini akan berkekalan.. sbb ak sgt2 rindu kt die.. arap2 len kali dapat ak dan dia dapat hang out.. n kua lpak mcm dlu..

ok.. abaikan cite psl tu.. erm.. Shopping.. tu normal la bg kaum pmpn.. kebetulan smlm gaji.. ak ajak la membe2 yg lain utk kua pegi menenangkan hati.. ape lagi kalau bukan yg td tu.. Shopping.. smangat nie.. kul7stgh dah grak g JJ.. ade org tu ckp Janda jusco.. hahaha.. ok.. Jaya Jusco la.!!!. erm.. sbenanyer kt cni x la byk sgt pilihan.. tp boleh la..kalau stakat nk bli shelai dua.. Gaji aku bukanlah beriban2 nak shopping bagai nak gile.. sekadar 2 3 helai baju.. keperluan harian ckit.. mcm make up.. alat mandi... brg2 bilik. dan x lupa bnde merapu2.. mcm Mask.. haha.. sje nk abehkan wit org kate.. so.lpas nie.. stop utk berbelanja.. sbb arini nak kne bawa si Cheq Personaku pergi servis... bak kata kawan ku diatas tu.. persona dah basi. mentang2 la die dah ade kete baru kan. blagak.. xper2.. hehe.. . bawu 2 3 ratus jgak abeh  tu. byk bnde yg nk kne tuka tu.. pakai kete nie byk pkai wit.. bln lpas rm400 .. tuka 2 biji tayar..tp budak2 U skrg g kolej pn pkai kete tau.. Bapa blikan .. untung la.. mcm ak nie.. fam sederhana.. so. nk bli kne gune titk peluh sndri.. xper.. tu rezeki dorang. x baik nk cemburu dgn pkare2 mcm nie.. bersyukur dgn rezeki yg Allah kurniakan pd kite.. Biar org kate ape.. ukur baju di badan sndri.. berbelanja bia mengikut kemampuan diri.. =) Peace.. sekian.. Salam..

Sunday, October 21, 2012

Duty oh Duty...

Rutin biase.. utk sbulan skali.. menjadi peg bertugas.. ok.. sebenarnyer Duty nie sgt membosankan.. bak kata senior ak.. x pnah lagi r org kate jadi Duty Officer nie menyeronokkan.. kalo ade org tu mmg gile.. mungkin?? tapi mustahil.. Hahaha.. nasib baik ade la kawan ak yang sorg nie.. duk tman Skype ngn aku.. ok bai.. dah xde idea nk cte ape.. Pic bawah nie disebabkan kebosanan melampau.. hahahhaha





Tuesday, October 16, 2012

22 tahun sudah.. =)

 13hb okt sempena tarikh bfday ak.. ak de update status FB.. bahawa befday taun nie lgsg x best.. sbenanyer ak silap.. befday taun nie la plg best.. Ladies2 yg tinggal kt mess telah membuat kejutan pada ak semalam.. sgt menjadi dan lgsg ak x prasan ape2 lgsg plan dorg... sume nye jd seolah2 mcm x dirancang.. si Budak sengal lak mcm tau2 je plan dowg.. dan2 nk g study.. sll nyer die akan bersembang ngn ak smpai die g rokol.. erm.. tp sbenanyer die x terlibat lgsg pn..ak lak leyh lak solat isya dlu.. baca yaasin la.. solat sunat dlu bagai la.. buddy bilik ak lak dan2  dah nk tdo katenyer,.. tp xde ape yg plik pun. sbb die mmg sll tdo awl. kul9 aku masuk bilik Pn Leen.,. igtkan nk tgk Adam dan Hawa,. tp Budak sengal lak kol.. ak balik bilik smbg ngn die kejap.. pastu.. ak g balik bilik puan leen.. dan2 pn leen lak nk kua bilik gayut.. elok pintu ditutup jer.. tbe2 blackout.. ak pun bangun buka pintu.. terus terkjut tbe2 skemot sergah ak.. dan ade kek yg dinyalakan lilin.. ok speechless.. dan sgt2 terharu sbenanyer.. tp mest dowg tgu je ak.. leyh gayut dlu la.. ape la.. hehe.. TQVM,. aku akan igt kenangan ini.. Time kasih kepada Buddy bilik ku.. Kapt Hafzan.. Kapt Adila.. Kapt Adlin.. Kapt Fahimah.. Kapt Fazeela.. Kapt Iqtie...  Kapt Wan.. kowg sume mmg pndai berlakon.. hehehe... sayang korang semua.. Yeay !!!! aku sudah 22 tahun... berharap dengan ini.. aku akan menjadi insan yang lebih baik dan menjadi anak yg solehah di masa akan datang... Amin...

Friday, October 12, 2012

Aku bangga ada kawan seperti kamu semua..

Sebenarnya dalam idop ini.. kite memerlukan kawan lbeyh dr cinta.. kawan bkn hanya sekadar kawan.. kawan yg ada ketika ssh dan sng kite.. itu baru lah kawan yg sejati.. sejak kebelakangan nie.. rmai kawan ak yang menghadapi dugaan dalam idop mereka.. tapi ak sangat bangga de kawan seperti mereka.. wpun mereka mengalami dugaan yang begitu besar.. wpun hati mereka sedang kesedihan.. mereka masih mampu melemparkan senyuman seolah2 tiada ape yg berlaku..tabahkan lah hati kamu wahai sahabat2 ku.. ak sntiasa doakan kebahagiaan korg sume. tiada perkataan yg dapat menggambarkan betapa syg nyer aku kt korg.. tq sbb sudi menjadi kawan yg terbaik wat aku.. .. korg yg sntiasa ada ngn ak bile ak memerlukan korg..korg sntiasa mengingati ak..  korg yg sntiasa menggembirakan hati aku nie.. ak syg korg sume.. Muuuaahhhh...


Aku terima nikahnya..

KADANGKALA ORANG YANG MENYINTAIMU 
ADALAH ORANG YANG TAK PERNAH MENYATAKAN 
CINTANYA PADAMU...
KERANA ORANG ITU TAKUT KAU BERPALING  
DAN MENJAUHINYA...
DAN BILA DI SUATU MASA DIA HILANG DARI 
PANDANGANMU...
KAU AKAN MENYEDARI DIA ADALAH CINTA 
YANG TIDAK PERNAH KAU SEDARI..

Wednesday, October 10, 2012

BFF...ak sntiasa ada untuk kau..

Aku baru je dapat panggilan dari kawan baik ak.. die mengalami masalah.. tp sedeyh nyer ak xde disisi die ketika die perlukan ak.. ak nak jadi kawan semasa susah dan senang die.. sumpah sayu hati ak bile dgr die teresak2.. ak x pnah dgr die mngs trok mcm skali spjg tempoh 6taun kami berkawan.. nie sume sbb lelaki yg bernama kekasih.. Bekas kekasih sbenarnyer.. ak x salahkan sesape.. yg ex die ak x slh.. yg bff ak nie pun ak x slhkan..bg ak biase la.. sesuatu hubungan tidak semestinya berakhir dengan kebahagiaan.. utk mencapai kebahagiaan tu sgt ssh sbenanyer ..perlu melalui pelbagai cabaran .. halangan dan dugaan.. sesetengah org nie... hati mereka mmg sgt sng berubah.. tu yg wat ak x fhm sbenanyer.. mgkn de sesuatu yg membuatkan hari mereka sgt senang utk berubah dan beralih arah..  kdg2 org sng ckp..lupekan cri yg lain.. rmai lagi lelaki.. tp utk lakukan x lah semudah yg dicakap.. stelah kehilangan air mate yg jernih nie terlalu byk.. baru lah hati kite ni akan menjadi kuat utk menghadapi semua perkara .. yang paling penting..kite harus igt.. berdoa kepada Yang maha esa..iaitu Allah s.w.t .. Insyaallah... anda akan dapat hadapi nye dengan tenang..  kepada kawan baik ku.. jangan sedih2 ok.. ak sntiasa ada.. bile kau perlukan seseorg .. msg je.. kol je ak..x kire ape waktu...ak dpt teman kau dr jauh pun jd lah.. die x syg kau dah xper.. ak sayang kau sgt2.. kalau kau rase sedih.. hati ak turut rase sedih.. hati ak xkan tenang kalo tgk kau mngs mcm td.. ak sentiasa mendoakan kebahagiaan kau sehingga akhir hayat..

Monday, October 8, 2012

Kosong.. kosong.. kosong..

Balik Dinner..bilik kunci.. damn!!! buddy bilik g kje..tpakse la mnumpang bilik org lain.. hehe.. ak ni asyik pelupe jer nk bawa kunci... nie la akibatnye.. tgu la buddy bilik tu blk.. die dah la blk lewat,.. mampus.. huhu..mude2 agy dah jd plupa la ak nie..  tadi g dinner McD..bawu nk masuk je..buddy bilik kol minx tlg bli wet tissue.. gigih la jgak jalan kaki g ke Tesco sblh tu.. tp bile nk jalan kaki dr Tesco ke McD..tibe2 ak rase jiwa kosong... kosong...kosong.. ( ala2 najwa latif) haha..  xtau la pasaipa ntah..dan xtau ape yg wat ak tbe2 terpk mcm tu...owh hati.. jgn la nk plik2 ok..=) Nyte..