Daisypath - Friendship

Tuesday, September 24, 2013

Block FB

Harini agak rilex ckit..keje dah settle.. hopefully event ptg nie berjalan dgn lancar hendaknyer.. beberapa hari yang lepas..ak baca comment status kt fb kawan ak.. tbe2 de satu nama yg ak kenali yg di tag dalam cmnt tu. tp tulisan die wane itam bukan biru.. wah. die block aku ker..ok.. mmg die block aku.tbe2 ak de nmpk 1 cmnt dr sorg pmpn.. prof pic die.. pic dak pmpn tu ngn die.. oh ok.. awk dah ade awek baru.. motif nk block aku?? confuse mase sndri..  rilex sudah.. aku dah lame kot x amik tau psl die..ske ati awk la kan nk kawan ngn sape.. janji awak bahagia.. :)

Wednesday, September 18, 2013

Kehidupan

Hello.. tgh busy keje pun sempat agy curi2 mase update blog.. just utk sejuk kan hati sndri.. kdg2 ade sesetgh perkara kite x mampu utk bercerita dgn org lain. hanya mampu simpan dalam hati sendiri jer.. hubungan kawan baik.. yg dulunyer sgt erat.. tapi sekarang hubungan tu makin lama mkin jauh.. jauh dan jauh.. ape aku boleh buat.. yeahh !! mybe ak punca nye.. tapi bnde tu mgkn dah takdir dan jodoh kot.. salah aku. ak menerimanya tnpa berfikir utk implikasi yang akan berlaku.. tapi bg ak .. past is past. ak bkn seorg yg amik hati.. itu aku.. x sume org berfikiran mcm ak.. erm.. masing2 buat mcm x tau.. tp sedangkan ade masalah antra kite yg perlu diselesaikan.. aku pun bingung memikirkannya.. ak ptt mula dulu ataupun ak ptt diamkan saja.. sbenanyer ak xde pilihan pun.. ak hanya mampu berdiam tanpa sebarang kata2.. hanya mampu berserah pada takdir.. dan jalani hidup seperti biase... yg penting.. aku dah minta maaf.. dimaafkan atau tidak.. ak berserah kepada dia.. huhuh.. dah..jom smbg kerja balik.. daaaaaaa

Wednesday, September 11, 2013

Saya sudah merdeka !!!

11/9/2013.. selesai sudah menjawap Exam Kapt ke Mej.. hopefully aku lulus empat2 paper.. kalo x.. taun depan leyh tdo hotel lagi.. hehe.. serius.. 4hari nie.. mmg tdo x brp nk ckup.. konon2 struggle blaja la.. tp ble masuk dewan.. terus blank.. nsb baik la DS sume baik2.. n byk yg knal la.. tiru tu xyah ckp la kan.. soalan objektif tu mmg ak x baca lgsg.. 20 soalan objektif tu sume tiru org.. haha. x sempat wei.. jawapan pun byk yg aku tanya DS je.. ok2.. DS tu mcm penjaga waktu ktorg tgh exam.. alhamdulillah la.. kebanyakannya semuanya baik2.. dorg plak yg cbuk cri jawapan utk aku.. dan guys ckup jeles.. dorg sll claim.. salmi !!!.. kau xper la.. DS sll berguyun2 dtg kat kau.. haha.. tips yg snr2 ak bg sblom exam.. jgn malu agkt tgn.. dan itulah yg ak lakukan.. tapi exam ni ade kuota utk failed tau.. so .. semuanya serah pada takdir.. berdoa dan redha.. kalau lulus semua pun.. bkn nye ak leyh pkai mejar terus.. 10 taun lagi pun blom tentu ak dpt pkai mejar.. tapi lulus exam nie adalah salah satu syarat utk ak smbung kotrak kerja..dan ak mls nk study lagi tahun depan.. tapi subjek 1st tu sgt la ssh.. Undang2 tentera.. ak rase mcm ak bakal gagal paper nie.. tp another 3 paper.Sejarah ketenteraan.. Hal ehwal antarabangsa dan Pengajian Am ketenteraan.. ok la.. leyh tahan.. . ade ckit confident la.. sbb mcm biase la ak ckp DS byk bg jawapan.. ak akan tnya je mana2 DS lalu depan aku.. dorg pun rjin nye sggh meja ak.. sbb kdudukan meja ak lain dr lain.. meja ak je duk tgh2.. =) ... smpai cni je kot.. nnt de cerita menarik.. ak cte lagi. skrg nk masuk tdo.. nk hayati katil yang empuk nie.. wpun dah tdo cni 2 malam tapi x hayati langsung tdo kt cni.. sbb skjp tdo.. skjp bngun study.. tdo balik.. dan bangun awal utk study lagi.. study !! study !! study !! abeh sudah utk study.. n fokus utk cuti.. weeeeeee..... yeay !!! merdeka !!!! nyte olsss...

Wednesday, September 4, 2013

Exam yg bakal berlangsung..

Malas.. satu masalah paling besar dalam idop aku.. nxt week ak de exam kapt ke mej.. tapi 1 ape pun x study lagi sbb ak ni ske study last min.. kalo study awal2 nie bohong je.. nnt cpt je lupe. arini ak g hari pengajian utk exam ni kali ke 2. tp menuang.. hehe.. askar pggl menuang. tapi kalo dlm bahasa org awam nie  mengelat.. spttnye kelas pg ptg.. disebabkan masalah besar yg ak nyatakan tadi.. kelas petang ak x masuk. heheh.. sbb ak ssh ckit la nk terima ilmu kalo dgr je org ckp.. jenis ak blaja. duk bilik sorg2.. amik nota. baca dan hafal.. dan tdo.. hehehe.. baru la ilmu tu masuk.. utk student2 kt luar sane mest ckp.. tu bkn blaja.. tu hafal name nyer. blaja ni nk kne fhm.. hello.. aska ni bohong je faham2  nie.. jnji exam lulus.. x kire la kau nk hafal ke..nk faham ker.. x nk study ke. jnji lulus.. =) igt kan masuk aska x yah nk blaja2 nie.. rupenye masuk aska agy byk bnde nk kne study wey.. ak dah la seorg yg x berapa rajin nak study.. bukan x rjin tp x berapa rajin ok.. k la, nk lelapkan mata jap.. lepas tu smbg study subjek sejarah ketenteraan.. Zzzzzzz